Srpski   Ruski

SPECIAJLNI PROGRAM

 

icon DEKORPOM 20 BSM ZA ZAŠTITU BAZENA icon SLIKARSKE BOJE
icon EPOLIN PHI icon POMOZOL AGRESIN
icon KALIJUMOV MAZIVI SAPUN icon ODMAŠĆIVAČI
icon RAZREĐIVAČI  

paint

DEKORPOM 20 BSM
ZA ZAŠTITU BAZENA 

Specijalni premaz za zaštitu betonskih bazena. Izrađen je na bazi vinil-alkidnog veziva, postojanih pigmenata i rastvarača . Formirani film je postojan na dejstvo vode.

NAČIN PRIMENE: Premaz se prvo homogenizuje i razredi. Nanosi se na suvu, čistu i čvrstu podlogu. Staru boju koja nije dobro vezana za površinu treba mehanički odstraniti. Prvi premaz se nanosi četkom ili valjkom. Posle sušenja od najmanje 7 časova nanosi se drugi premaz vazdušnim ili bezvazdušnim raspršivanjem. Bazen zaštićen Dekorpomom 20 BSM speman je za upotrebu 7 dana nakon nanošenja drugog premaza.

SUŠENJE: 15 minuta na prašinu, 1 čas na dodir a potpuno za 7 časova.

POTROŠNJA: 5 – 6m2 /kg u jednom sloju.

RAZREĐIVANJE: Dekorpom razređivačem, prvi premaz do 20%, a drugi do 10%.

SKLADIŠTENJE: 12 meseci pod normalnim uslovima skladištenja u originalnoj ambalaži.

PAKOVANJE: 5kg i 25kg.

UP  VRH STRANE

 

paint

SLIKARSKE BOJE


Boje za umetničko slikanje na bazi lanenog ulja i postojanih pigmenata

NAČIN PRIMENE: Nanose se četkom. Namenjene su za slikanje uljanom tehnikom.SUŠENJE: 24 časa suvo na dodir, 5 – 6 dana. potpuno suvo.RAZREĐIVANJE: Lanenim uljem po potrebi.SKLADIŠTENJE: 24 meseca pod normalnim uslovima skladištenja u originalnoj ambalaži.PAKOVANJE: 0.5kg.

 

UP  VRH STRANE

 

paint

EPOLIN PHI


Dvokomponentno, debeloslojno premazno sredstvo bez rastvarača na bazi epoksi veziva i kombinacije modifikovanog poliamidoamina i poliaminskog adukta kao sredstva za otvrdnjivanje. Koristi se za unutrašnju zaštitu betonskih i čeličnih rezervoara u kojima se skladište i transportuju pitka voda, voćni sokovi, brašno, žitarice, šećer i njegove prerađevine. Odlikuje se dobrim mehaničkim osobinama i netoksičan je.

NAČIN PRIMENE: Komponente A i B se pomešaju, u odnosu naznačenom na etiketi, neposredno pred upotrebu, i nanose se valjkom, četkom sa kratkom dlakom ili špahtlom na pripremljenu površinu (peskarenje do stepena čistoće Sa 2 ½). Pomešane komponente se moraju upotrebiti u roku od 1 časa.
.
SUŠENJE: 10 časova, a nanošenje sledećeg premaza moguće je posle min. 24 časa.

POTROŠNJA: 2,5 – 3m2/kg za jedan sloj.RAZREĐENJE: Ne razređuje se.SKLADIŠTENJE: 6 meseci, pod normalnim uslovima u originalnoj ambalaži. PAKOVANJE:  Komponentu A – 20kg
Komponentu B – 4kg

 

UP  VRH STRANE

 

paint

POMOZOL AGRESIN
SREDSTVO ZA SKIDANJE STARIH PREMAZA


Sredstvo za skidanje starih premaza je viskozna tečnost, mešavina jakih rastvarača i dodataka za zgušnjavanje, za bolje kvašenje i za smanjenje isparljivosti. Koristi se kao sredstvo za odstranjivanje starih premaza sa metalnih, drvenih i mineralnih površina.

NAČIN PRIMENE: Pomozol agresin se nanosi četkom na stari premaz u debljini oko 0,5 mm, ili toliko da se ne sliva i ostavi da deluje 15-20 minuta. Kada film premaza nabubri, ili omekša lako se može skidati špahtlom, ili jakim mlazom vode. Ukoliko je sloj starog premaza deblji, postupak se mora ponoviti više puta. Posle skidanja potrebno je površinu prebrisati krpom natopljenom nitrorazređivačem.
Pri radu sa ovim sredstvom treba nositi zaštitno odelo, rukavice i zaštitne naočare i voditi računa o dovoljnoj ventilaciji prostorija.POTROŠNJA: 2 – 3 m2/kg u jednom sloju.SKLADIŠTENJE: 12 meseci u originalnoj ambalaži na temperaturi do +25°C, zaštićeno od direktnog sunčevog zračenja.PAKOVANJE: 1kg i 20kg.

 

UP  VRH STRANE

 

paint

KALIJUMOV MAZIVI SAPUN


Kalijumov mazivi sapun je mekan,mazivi sapun po sastavu kalijumova so viših masnih kiselina. Žućkaste je do mrke boje, specifičnog mirisa.
Koristi se za pranje zidova u molersko farbarskim radovima, za podmazivanje transportnih lanaca u pivarama, za industrijsko pranje i čišćenje i kao sredstvo za emulgovanje. Lako se rastvara u vodi uz stvaranje obilne pene..

PAKOVANJE: 0,8kg i 20kg.

 

UP  VRH STRANE

 

paint

ODMAŠĆIVAČ


Sredstvo na bazi organskih rastvarača pogodnih za rastvaranje mineralnih i vegetativnih masnoća. Namenjen je za odmašćivanje svih metalnih površina.

NAČIN PRIMENE: Kod primene Odmašćivača pranje se vrši trljanjem krpama natopljenim Odmašćivačem i to više puta. Posle pranja metalne površine treba osušiti brisanjem sa čistom krpom.SKLADIŠTENJE: Neograničeno pod normalnim uslovima u originalnoj ambalaži.PAKOVANJE: 1l i 10l.

 

UP  VRH STRANE

 

paint

RAZREĐIVAČI


Razređivači su isparljivi tečni proizvodi. Sastoje se od aktivnih i inertnih rastvarača, a najčešće su njihove smeše.

PRIMENA: Primenjuju se za razređivanje premaznih sredstava.Uljani razređivač koristi se za razređenje:
Uljane boje, Pomolux grunda, Pomolux univerzalnog emajla, Pomolux emajla za pod, Pomodur lazura za drvo, Pomolux osnovna boja, Pomodur laka za čamce, Dekorpom 10 akrilne boje za zidove, Pomolux premaza za fasade.Nitro razređivač koristi se za razređenje:
Nitropom laka osnovnog, Nitropom laka završnog, Nitropom nitrokombinacionog emajla, Nitropom grunda, Nitropom špric kita.Polidur razređivač koristi se za razređenje:
Polidur osnovne boje za drvo, Polidur poliuretanskog laka za drvo (sjajni i mat), Polidur M završnog mat poliuretanskog premaza, Polidur S završnog sjajnog poliuretanskog premaza.Pomodur razređivač koristi se za razređenje:
Pomodur laka za parket.Dekorpom razređivač koristi se za razređenje:
Dekorpom 20 akrilne boje za beton, Dekorpom 20 FGI premaza za površine u vlažnim prostorijama, Dekorpom 20 BSM premaza za zaštitu bazena.Epolin razređivač koristi se za razređenje:
Epolina osnovnog , Epolina međupremaz, Epokatrana.Vinilpom razređivač koristi se za razređenje:
Vinilpoma antifauling.Duropom razređivač koristi se za razređenje:
Duropom P epoxi prajmera.Pomosil razređivač koristi se za razređenje:
Pomosil Al boje.Pomolux razređivač za brzosušeće boje koristi se za razređenje:
Pomolux osnovne boje brzosušeće i Pomolux pokrivne boje brzosušeće.NAČIN PRIMENE: Razređivači se dodaju, do propisanog procenta razređenja, premaznom sredstvu, isto se homogenizuje, a time se snižava viskozitet na primensku vrednost.SKLADIŠTENJE: Neograničeno pod normalnim uslovima u originalnoj ambalaži.PAKOVANJE: 1l i 10l.

 

UP  VRH STRANE

 

Copyright "Pomoravlje" © 2007